Dia 10 d´octubre va néixer ILLES PER UN PACTE

Captura de pantalla (15) Ahir divendres dia 10 d´octubre es va constituir el moviment ILLES PER UN PACTE després d´una reunió en la que hi van participar els representants dels següents moviments. El director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín va fer de moderador.

 • Pitiüsses per l´Acord Educatiu, i Assemblea de Docents d´Eivissa, que fa temps que reflexiona sobre la necessitat d´un Pacte.
 • La FAPMA de Mallorca i d´Eivissa  i  la Comunitat Educativa, d´Es Raiguer de Mallorca.
 • La UIB, que elabora el Llibre Blanc de l´Educació.
 • L´Assemblea de Docents i la Plataforma Crida de Mallorca, que estan elaborant el Llibre Verd de l´Educació.
 • El Cercle Educatiu de Mallorca, que el va presentar el passat dia 6 d´octubre. Agrupa entitats com: ADESMA (As. Directors Secundària), ADIDE (As. Inspectors),  la UIB, les cooperatives d´escoles laiques i concertades,  fa 3 anys que hi fa feina. El seu document resumit  és aquí.  El seu document complet és aquí.    El seu facebook és aquí.
 • Menorca Edu21 que va presentar el seu document el passat agost.  I que podeu consultar  aquí.

 

La reunió va tractar sobre els següents aspectes proposats per Ismael Palacín.

La reunió va tractar sobre els següents aspectes proposats per Ismael Palacín.

 1. Continguts. Es va acordar constituir una coordinadora encarregada de redactar un pacte conjunt. La primera feina consistirà en redactar l’estructura. Es va dir que es podran aprofitar continguts dels diferents documents, sense que això hagi de condicionar el,procés. Les entitats que tenen document de pacte van manifestar no sentir-se gelosos del mateix.
 2. Procés. Es parlà sobre el pla de ruta i, especialment, la data en que caldria tenir fet el document de bases. Sembla clar que si es vol un acord polític les dates de les eleccions influeixen sobre el calendari que es triï
 3. Governança. Es va acordar crear una coordinadora de redactors per elaborar primer una estructura d´un futur document de bases, que s´aniria enriquint fins a finals de novembre. La presidència l’ostentarà Menorca Edu21 i la secretaria tècnica el Cercle Educatiu

Es va acordar crear una coordinadora per elaborar un futur document de bases, que s´aniria enriquint fins a finals de novembre.

Posted on 11 Octubre, 2014, in Qui som?, Trobades. Bookmark the permalink. 4 comentaris.

 1. Bon dia, Elisa. Gràcies per les teves paraules. La companyia de les mares i els pares en aquest procés, ja sigui a través de la participació a la Coordinadora o a les xarxes socials (retwitejant com fas tu), és imprescindible perquè arribi a bon port. Hem d´aconseguir que sigui un procés de base, participatiu i al mateix temps ben fonamentat amb allò que diuen els experts i el que han fet a altres països. Moltes gràcies per ser-hi i pel teu comentari.

  M'agrada

 2. Bon dia, com a mare implicada en l’educació dels infants des de fa molts anys vull agrair els esforços a totes les persones, organitzacions i entitats implicades. Moltes gràcies per la vostra feina i la vostra dedicació. Tindrem pacte, el necessitam tots.

  M'agrada

 3. Primer l’enhorabona a tots per la gran responsabilitat i generositat demostrada divendres, més enllà de protagonismes innecessaris. Esperem que tots, des del nostre paper, sabem fer sentir còmodes i integrats a la resta de companys i que això no signifiqui renunciar a la identitat pròpia.
  D’altra banda, els assistents del col·lectiu de famílies, en especial les Federacions de pares i mares d’alumnes ho fèiem a títol federatiu però també com a CONFEDERACIÓ COAPA Balears, que aglutina i representa les 4 Federacions de famílies a les Illes (FAPA Mallorca, Eivissa, Formentera i FAPMA Menorca) … ho dic perquè des de Menorca varen disculpar la seva assistència.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: