Pactar és un aprenentatge que transforma la pell d’un poble

Ahir divendres capvespre ens vam reunir a Menorca 15 persones representants de l´STEI Mallorca, STEI Menorca i MenorcaEdu21 per tal de dialogar sobre els fets succeïts durant aquestes setmanes. Com recordareu, l´STEI-Mallorca, havia publicat un comunicat al Diari Ara manifestant els seus recels envers el Pactedurant la setmana en què les Assemblees dels moviments que formam IllesPerUnPacte hem esmenat o ratificat  el primer esborrany.

tots steiEn un clima relaxat i distès ens vam dir les veritats sense embuts, després de que la representant d’ STEI Menorca, Maria Camps, manifestés els punts en els que estaven en desacord (metodologia i tempo),  amb tota la tranquil·litat i  humor.

IMG-20150206-WA0005

Una vegada passat el primer moment, vam poder entrar en la part més apassionant. Els voluntaris de MenorcaEdu21 vam explicar per què desitjam un Pacte (perquè el sistema vertical actual no funciona, un sistema on el poder de decisió el té l´Administració i no els centres educatius ni el professorat, un sistema en el que no s´estimula que els docents aprenguin i avancin, i en el que no hi ha ajudes per als professors que comencen….).

WP_20150206_001

Els representants de l´STEI van expresar alguns dels punts que no veien clars del document inicial. Aquest anunci va obrir nous intercanvis d´opinió, la conclusió dels quals va ser que tenim moltes possiblitats d´entendre’ns si ens donam temps  per a dialogar.

IMG-20150206-WA0008

La reunió es va tancar amb una conclusió. La satisfacció d´haver-nos sabut escoltar.

Hi ha ganes de continuar dialogant. Hi ha ganes de Pacte.

Un cop acabada la reunió, des de l´STEI ens van fer arribar un missatge agraint…el to de la trobada,  l´actitud positiva i joiosa, i la voluntat d’acostament i entesa.

IMG-20150206-WA0009

Si voleu consultar l´acta de la reunió podeu clicar aquí

WP_20150206_002

Posted on 7 febrer, 2015, in Trobades, Vídeos and tagged . Bookmark the permalink. 1 comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: