Resposta a la Plataforma Crida

Resposta de la Coordinadora d´Illes per Un Pacte a la Plataforma Crida

Bon dia, companys i companyes de la Plataforma Crida.

Volem agrair-vos les paraules de la vostra carta d´acomiadament. Especialment quan deis que “Des de Crida volem seguir fent feina per un pacte educatiu real i plural i no volem tancar cap porta a futurs acords.

Tot i que no la comprenem,  respectam la vostra decisió sobirana de “deixar de treballar el document ‘Illes per un pacte’ i de cercar nous camins de consens”, i volem manifestar que les portes estaran sempre obertes. Per part nostra, ens agradaria continuar el diàleg iniciat, especialment ara que, a petició de l´Assemblea de Docents de Mallorca i FAPA de Mallorca, s´ha decidit allargar el termini en un mes per a presentar esmenes.

Compartim amb voltros la convicció en la necessitat del diàleg i d´un Pacte Educatiu per fer front a la situació crítica en què es troba el nostre sistema educatiu.  Com ha dit Pere Carrió: “Dia a dia m’anim més i pens que és possible que tot acabi bé. Encara més: pens que les dificultats i reculades han enfortit les possibilitats. Sens dubte hi haurà pacte. Aquests dies les organitzacions n’estan debatent el darrer esborrany i la majoria fan propostes que no són de matísAllò que tenim és un procés que no s’aturarà…. i podrem presentar una bona proposta sobre l’educació que volem. Potser no serà la millor per a cada una de les organitzacions signats, que hauran cedit en reivindicacions importants, però serà de tots els que el volem. I això també té un valor important….La unió fa la força. Cadascú pel nostre vent no farem res”

El Pacte que volem va canviant dia a dia. No és un replec de petites reformes sinó un procés que durà a una transformació radical de l´actual sistema educatiu, que empoderarà els centres educatius, les famílies i el professorat i que hem expressat en aquest escrit i en aquests vídeos.

Per part nostra som moltes persones, de diferents sensibilitats, sectors socials i procedències, que  hi hem dedicat moltes hores, que no esperam colocar-nos a cap lloc, i que per això mateix,  farem tot el que sigui necessari per tirar endavant el Pacte. Hi posarem el temps, l’escolta activa i el diàleg que faixin falta.

Coordinadora d´Illes per Un Pacte

10 de febrer de 2015

Posted on 12 febrer, 2015, in Comunicats and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari