Diàleg, entesa i democràcia

Si ahir hi havia nirvis, avui hi ha joia. Si hi havia por, avui hi ha  il·lusió.

Resulta difícil explicar què va succeir. Si escrivim un relat formal dels fets (trobada  per a tancar el document del Pacte) no reflectirà l’emoció continguda que es va viure. Si feim un relat subjectiu, serà la visió parcial d´una persona. Per tant hem optat per un relat co·lectiu  i desordenat. Que parlin les xarxes socials.

IMG_0923

Foto: JJ Guijarro

Tots vam anar a la reunió havent fet una feina prèvia col·lectiva. Duiem a l´esquena jornades, trobades i altres activitats per mobilitzar la gent de les nostres bases. ADESMA-FADESIB havia celebrat les seves el dia anterior. FAPA-Mallorca el dissabte passat. Durant el mes anterior l´Assemblea de Docents i la resta d´entitats  havíem reunit les nostres bases per rellegir, debatre i redactar de nou les esmenes. Som voluntaris que destinam el  temps lliure a encalçar un Pacte Educatiu sorgit de la base social. Si ho aconseguim, serà el primer de l´Estat.

La setmana prèvia vam acordar online el format i les condicions de la trobada. La FAPMA es va encarregar de moderar, cronometrar i repartir torns.

Quan va arribar el gran dia tots estàvem il·lusionats però també teníem por. Ens ho jugàvem tot a una carta. El diàleg. Sabíem que si algú rompia les normes bàsiques del diàleg  no aconseguiríem acords. Provenim d´ambients, illes  i ideologies diferents i per tant sabíem que podíem enrocar-nos en aspectes de fons.

IMG_0732

Foto: JJ Guijarro

Ahir dissabte els fets van desmentir totes les pors i ens van demostrar que quan  la societat civil s’organitza apareix el futur. Que és possible ocupar l´espai que durant tants anys ens ha estat manllevat.

Twitter bullia. Llegiu els tweets al hashtag #Ple14m

El resultat

Va quedar aprovat el document del Pacte en els apartats de SOCIETAT, ADMINISTRACIÓ I CENTRES i quasi vam acabar l´apartat de PROFESSORAT. Degut a que els menorquins havien de partir, vam quedar que la propera setmana ens tornarem trobar per tancar. Aquí podeu consultar com van quedar les esmenes finals.

Aquí podeu veure les fotos

Posted on 15 Març, 2015, in Fotos, Plenaris, Trobades and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. Gràcies Puri. No podríem haver arribat allà on som sense l´ajuda de persones com tu que heu cregut en el Pacte i li donau difussió. Gràcies de tot cor.

    M'agrada

  2. Puri Parrado Gomez

    Enhorabona per la feina ben feta. Gracies per la vostra dedicacio, entrega i generositat, en benefici de tots: comunitat educativa,societat,futur de tots, etc.
    Sou un exemple per tots i totes.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari