Reunió entre Sindicats i Illes per un Pacte

Ahir, dia 31 de març, Illes per un Pacte va mantenir una llarga reunió de 17.00 a 21.00 hores, per vídeoconferència (Menorca, Eivissa i Mallorca) en dues parts: una entre els propis membres de la coordinadora i l’altra, en la què s’hi van incorporar els sindicats de l’ensenyament.

A la primer part, teníem un doble objectiu: acordar quines de les esmenes presentades pels sindicats (JPDnU i STEI) podien ser integrades dins el segon esborrany i, en segon lloc, tractar sobre la difusió i presentació davant la societat del Document de Bases del Pacte social (aquí hi podeu consultar l’ordre del dia); a la segona reunió, volíem analitzar la situació i compartir amb els sindicats el resultat de les nostres valoracions.

Mallorca. Vista parcial dels assistents a la trobada amb els sindicats

Mallorca. Vista parcial dels assistents a la trobada amb els sindicats. En primer terme, la pantalla de la vídeoconferència.

A la primera reunió interna, la coordinadora d´Illes per un Pacte va acceptar les esmenes que vam considerar que enriquien el redactat del segon esborrany del document del Pacte. Es van desestimar en canvi les referències a normativa o legislació vigent, així com les que tractaven sobre condicions laborals, atès que entenem que són incompatibles amb el tipus de document base que proposam.

Menorca. La reunió es va seguir per vídeoconferència. A la segona part també hi van assistir els sindicats

Foto: Laurio Mascaró. Menorca. La reunió es va seguir per vídeoconferència. A la segona part també hi van assistir els sindicats

Després de la reunió de la coordinadora d´Illes per un Pacte, tenia lloc la trobada amb els representants dels sindicats. A l´inici, els sindicats van compartir la seva visió sobre  el procés i la metodologia de feina per facilitar l´acord. Seguidament, dos representants d´Illes per un Pacte van revisar cadascuna de les esmenes i van  exposar el motius pels quals s´havien acceptat totalment,  en part o rebutjat. Llavors, es va obrir un torn de paraules: d’una banda per part dels sindicats que van manifestar que estudiarien amb deteniment el document final del Pacte amb les esmenes integrades; d’altra part, dels membres d’Illes per un Pacte que van demanar als sindicats una valoració de conjunt del document de Bases, a poder ser abans de la seva presentació pública.

En aquest punt, els representants de les entitats van sol·licitar als representants dels sindicats que tinguessin en compte que el document era el fruit d´una feina feta per voluntaris al llarg de dos anys, després de consultar la base social, amb una voluntat clara de transformació radical del sistema educatiu. Cristina Conti, en nom de la COAPA Balears va exposar el punt de vista de les famílies, que han detectat des de fa temps la necessitat de canvis pel bé dels seus fills.

Com a resultat del diàleg entre els sindicats i Illes per un Pacte, s’ha publicat el  tercer esborrany del document. Aquest document serà el que s´enviarà a les entitats que formen Illes per a la seva ratificació final, amb les correccions i matisacions necessàries.

Per acabar la reunió, els sindicats van manifestar que convocarien la JPDnU per valorar la seva postura respecte d’aquest tercer esborrany, més enllà de les postures que puguin mantenir individualment.

Els propers dies, Illes per un Pacte es dedicarà a concretar les mesures prioritàries que s’han de desenvolupar durant els cursos 2015/16 i 16/17; a maquetar uns documents amb format reduït i més gràfic per difondre el contingut del Pacte i als reptes que s’han d’atendre; i a preparar la presentació del document en un acte festiu al que tothom hi està convidas. Ens agradaria que aquest acte marqués un punt d´inflexió en les expectatives que la societat balear té sobre el seu sistema educatiu.

Posted on 1 Abril, 2015, in Sindicats and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: