Una xarxa lúdica i cultural per als adolescents

Per què les Illes Balears anam davant en  l’ inici primerenc (adolescent) en el consum d´alcohol  i drogues?  A què dediquen el temps lliure els teus fills? Llegeixen?. Participen a associacions en bé del teu poble? Per què no hi cercam solucions? Si a altres llocs ho han fet, per què noltros no podem?

Venim d´una societat amb un creixement econòmic ràpid provinent pel sector turístic que no s’ha vist acompanyat d´un creixement cultural i educatiu al mateix nivell. Tenim els joves escolaritzats, sí, però les investigacions han demostrat que  la xarxa d´oferta lúdica i cultural que una societat pot oferir-lis durant els estius i durant el seu temps lliure és un factor essencial en l´equitat, en els resultats educatius i en la seva futura implicació social.

És per això que el document del Pacte defensa la participació del Tercer Sector en la definició de sòlides polítiques d´Educació No formal que puguin  fer front a aquesta mancança.

L´educació formal (centres educatius) no pot lluitar sola. Per això un dels apartats que té més rellevància del document del Pacte és el que fa referència a la participació de les entitats del Tercer Sector en l´Educació formal.  Demanam que el Tercer Sector formi part de la vida dels centres. Demanam centres oberts els capvespres i els estius amb activitats lúdiques i culturals.

Anuncis

Posted on 30 Juliol, 2015, in Sin categoría. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: