El CEIB, la brúixola del Pacte Educatiu

Comunicat de la Coordinadora d´Illes Per un Pacte

Divendres passat es van donar a conèixer els nomenaments del Consell de Govern de les Illes Balears al CEIB (Consell Escolar de les Illes Balears). Illes per Un Pacte (IxP) vam renunciar a ocupar la vicepresidència perquè anava lligada a una presidència no independent, sense que amb això volguéssim desmerèixer les persones seleccionades.

Les persones que han participat en Illes per un Pacte i que actualment formen part del CEIB, ho fan a títol personal o en representació d’altres col·lectius. Estem segurs de que aportaran la seva vàlua professional per aconseguir un nou model consensuat.

El nostre compromís amb la Comunitat Educativa i -per tant- amb la Conselleria d´Educació és fer feina colze a colze i ajudar en tot el que sigui necessari. També intentar que tots els partits polítics i sindicats entrin dins el procés per fer possible el Pacte. Creim que la nostra funció ha de seguir en la línia del que hem fet fins ara. O sigui recollir la veu tant dels experts com de la societat civil  sobre les millors propostes per l´avanç del sistema educatiu i perseguir el necessari consens social envers un pacte estable i de llarga durada que serveixi de base a una llei educativa de les Illes Balears. Pel cas del CEIB, aportarem el que faci falta per impulsar un  debat constructiu sobre el model de CEIB que permeti fer d´aquest òrgan una frontissa de participació i diàleg entre la societat, la comunitat educativa i l´Administració. Un model que creim que hauria de passar per:

  1. Un  CEIB independent del poder polític. Una presidència i  vicepresidència ocupades per persones independents i elegides amb uns criteris públics prèviament consensuats.  Amb representació de nous col·lectius (professionals, del tercer sector i també Illes Per un Pacte).
  2. Un CEIB representatiu de la Comunitat Educativa i espai de trobada amb l’Administració. De manera que a la segona fase se’n modifiqui la composició donant predominància a la comunitat educativa sobre l’ administració.
  3. Que tengui com a missió l´avanç i el benestar dels aprenents
  4. Que compti amb la dotació presupostària necessària (mitjans materials i humans suficients) per poder desplegar el document del Pacte en condicions de qualitat. Per això consideram necessari crear una Comissió tècnica dins el CEIB que pugui desplegar el Pacte (amb dedicació temporal exclusiva). Que la presidència i la vicepresidència comptin amb hores de dedicació exclusiva.

En posteriors escrits anirem aportant arguments en relació a cadascun d´aquests punts.

Consultau al nostre blog el primer. Quina és la missió del CEIB? Antics Menorcaedu21 mucem pósters

Anuncis

Posted on 11 Agost, 2015, in Sin categoría. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: