Primera trobada entre el Conseller d´Educació i Illes per un Pacte

Seria possible que les Illes Balears es convertissin en la primera comunitat autònoma de l’Estat en tenir un Pacte Educatiu sorgit de la base social? Quin hauria  de ser el paper de l’Administració, Illes per un Pacte i el CEIB (Consell Escolar de les Illes Balears) en aquest procés per tal de garantir un Pacte que abarqués tots els partits polítics i sensibilitats?

Aquestes han estat les preguntes sobre les que s’ha vertebrat el diàleg que ha tingut lloc avui dimecres, 22 de juliol entre representants d´Illes per Un pacte i el Conseller d´Educació. Hem trobat una porta oberta i bona sintonia.

Representants de les tres illes ens hem entrevistat amb el Conseller

Representants de les tres illes ens hem entrevistat amb el Conseller

El Conseller ha manifestat la seva voluntat de partir del document d´IxP com a base del full de ruta per engegar el procés de transformació del nostre sistema educatiu. Durant la conversa hem constatat que tenim els següents punts en comú:

  • L´objectiu de mantenir la base social del Pacte que ha d´acabar sent un pacte polític per garantir una estabilitat que dugui a una futura Llei d´Educació.
  • En aquest procés de transformació de pacte social a polític hi tindrà un paper fonamental el CEIB com a institució frontissa. Hi haurà un primer moment en què l’actual CEIB haurà de liderar el procés de canvi cap a una nova estructura tant en persones com en composició i funcions on Administració i Societat Civil es trobaran en forma d´un Parlament Educatiu. L’independència d’aquest nou CEIB és bàsica per a Illes per un pacte.
  • El desplegament del Pacte Educatiu serà encomanat al CEIB, a través d´una comissió mixta i  no es limitarà a fer un seguiment.

@IllesPerUnPacte ha posat a disposició de la Conselleria la feina feta durant aquests darrers anys  en forma de dos documents: El del Pacte i un de Línies estratègiques i propostes d´acció derivat de l´anterior, per aplicar durant els dos propers cursos.  Per part nostra hem transmès la nostra voluntat d’aportar però també de vetllar perquè el Pacte sigui una realitat.  Així mateix hem demanat valentia per defugir de partidismes i hem reafirmat la nostra voluntat de seguir treballant per eixamplar la base social del Pacte i vetllar per aconseguir l’adhesió de tots els partis polítics i sindicats. Per descomptat, ara més que mai, continuarem llegint i aprenent per a  fonamentar el document.

Veure aquí la notícia tal com ha sortit al Diari Menorca

Posted on 22 Juliol, 2015, in Sin categoría. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: